Na een aanlegperiode van drie jaar is hij nu open: de nieuwe 'shortgolfbaan' bij Cadzand-Bad. Hij werd geopend begin juli 2016. Het gaat om een gewone golfbaan, compleet met water en 'bunkers' van zand, maar dan negen in plaats van achttien holes, die een stuk korter zijn dan 'in het echt'. De baan bestaat uit negen holes met een lengte van 48 tot 90 meter. Sommige lopen rechtdoor, maar vooral de drie banen aan de kant van de Ringdijk zijn lastig: daar moet je over het water heen slaan, met risico's op verdronken balletjes. Iedereen is welkom op de golfbaan. Een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig! Tijdens het golfen kunt u genieten van prachtige vergezichten in de polder van Cadzand en na afloop in ons clubhuis napraten onder het genot van een drankje. Ook als toevallige voorbijganger zonder gebruik te maken van onze golffaciliteiten bent u in het clubhuis van harte welkom! De golfbaan ligt vlak naast het Roompot vakantiepark Noordzee Résidence Cadzand-Bad. 
http://www.shortgolf-cadzandbad.nl/

luchtfoto

Het Banjaardstrand in de gemeente Noord-Beveland is gekozen tot het schoonste strand van Nederland in 2012. Sluis, waaronder de stranden van Cadzand-Bad vallen en de winnaar van vorig jaar, eindigde op de tweede plaats. De 'schoonste strandverkiezing' is een initiatief van Stichting Nederland Schoon. De stranden van Vlissingen eindigde op de vijfde plaats, de Veerse stranden op de zevende plaats. De stranden in de gemeente Schouwen-Duiveland waren goed voor de negende plaats. De Stichting Nederland Schoon is opgericht door door het bedrijfsleven, de ANWB en de NVRD. De stichting houdt zich bezig met de preventie en bestrijding van de hinder van zwerfafval.

De (actuele) Top 10 is hier te vinden.


 

Momenteel zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een jachthaven in Cadzand-Bad in volle gang. Alle benodigde procedures zijn doorlopen en de aanleg van de jachthaven is in 2015 van start gegaan. Oplevering is thans voorzien in oktober 2016. Tussen de twee strekdammen in wordt een jachthaven met circa 125 ligplaatsen aangelegd en deze worden voorzien van alle modernste faciliteiten. Op de westelijke strekdam komt een modern havengebouw met hoogwaardige sanitaire voorzieningen en een clubhuis met een "take-away" en een restaurant met een eigen terras en een prachtig uitzicht op de jachthaven en een panaramisch uitzicht over de de westerschelde. Speciaal voor sportvissers wordt een trailerhelling op de oostelijke strekdam gerealiseerd. Het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) blijft op de huidige locatie staan. Het project maakt deel uit van het CADZANDMaritiem. CADZAND-Maritiem bestaat uit drie onderdelen: de kustversterking, de verbetering van de openbare ruimte en de aanleg van de jachthaven in Cadzand-Bad. Het project kunt u bekijken in het volgende filmpje https://www.youtube.com/watch?v=rgN_y6VNFrY  .

 

 

 

Op het strand van Cadzand-Bad waren begin augustus olifanten te zien die verkoeling zochten in de zee. De dieren horen bij circus Belly Wien, dat bij de badplaats stond opgesteld. Een bijzonder gezicht voor de strandgasten die van de zon genoten. Massaal stroomden ze naar de waterkant om de circusdieren van dichtbij te bekijken.

 

Strandsuppletie BanjaardstrandRijkswaterstaat is in de week van 15 april 2013 gestart met het ophogen van het strand bij de Banjaard. Het strand tussen de Oosterscheldekering en de Veerse Dam wordt voorzien van een extra laag zand. Aannemerscombinatie Dredging International en Jan de Nul brengt met zandzuiger Charles Darwin in totaal 360.000 m3 zand op het strand aan. Aansluitend brengt Rijkswaterstaat 1,5 miljoen m3 zand aan op de zeebodem voor het Banjaardstrand. Met het aanbrengen van nieuw zand is Noord-Beveland de komende jaren weer beschermd tegen de zee. Eind mei 2013 zal het werk naar verwachting gereed zijn.

 
 
 
FaLang translation system by Faboba